Večernji list – Vijesti

Večernji list – Vijesti

je vodeći hrvatski news portal. Pregledajte najnovije današnje vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, kulture i Zagreba.

Večernji list su dnevne novine koje izlaze od 30. lipnja 1959. u Zagrebu, kao večernji informativno-politički dnevnik, a od 1990. kao nezavisne novine.

Nikad viđene fotografije Blage Zadre i nevjerojatna priča kako su nastale

Danas u Večernjem listu prilog Zapamtite Vukovar! U ponedjeljak dar CD s pjesmom posvećenom Vukovaru

Ured predsjednice demantirao obavezu dostave informacija o financijskim transakcijama

Iz Ureda ističu da rješenje povjerenika za informiranje Zorana Pičuljana ne znači da Ured mora dostaviti svoje transakcije udruzi Futurist, već mora "riješiti predmet, što znači da zahtjev može prihvatiti, odbiti ili odbaciti".

U Gorskom kotaru ozlijeđen migrant, prevezen u riječku bolnicu

Na mjestu događaja provodi se očevid te su, kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice događaja, uključene sve nadležne službe.

Vučić poručio iz bolnice da će od ponedjeljka biti u punom radnom pogonu

"Hvala liječnicima i zaposlenima na VMA. Hvala svima koji su brinuli. Već od ponedjeljka bit ću u punom radnom pogonu", napisao je Vučić na Instagram profilu #budućnostsrbijeav

Kolakušić: Uselit ću s obitelji na Pantovčak uz minimalnu plaću od 70 000 kn

Nećemo imati klasičnu kampanju. Prije izbora za Europski parlament obišli smo cijelu Hrvatsku. Cijeli internet bio je preplavljen našim reklamama. Shvatili smo da to ne dovodi do željenih rezultata.

Škoro: Prekopat ćemo Jasenovac ako treba, pod pozdravom ZDS mi je poginuo bratić

Otići ću i u Jasenovac. I znate što ću tražiti? Tražit ću međunarodnu komisiju i ako treba prekopat ćemo sve", kazao je Škoro

Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana

Bernardić je kazao i kako su "izbori praznik demokracije" te kako je participacija građana izrazito važna jer oni trebaju odlučiti o tome tko će voditi državu i koje će se politike voditi na razini države

Profesor Velimir Srića: Nažalost, u nas ni političari ni sindikalni vođe nemaju - viziju

Ako sindikati sad tu povijesnu šansu da budu motor pravih suštinskih promjena i pomaka ne iskoriste, nije učinjeno ništa i uništen je smisao cijelog ovog pokreta

Studenti novinarstva velikim tulumom proslavili jubilarni, 50. broj Globala

Mjesečne novine Global, uz mentorstvo glavnog urednika Igora Weidlicha i voditelja projekta izv. prof. dr. sc. Igora Kanižaja, stvaraju studenti novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, a nedavno su objavili svoj jubilarni, 50. broj.

Uz obalu i dalje jako nevrijeme: Prekinute brojne trajektne i katamaranske linije.

"Danas u predvečernjim satima na srednjem Jadranu očekujemo pojačane udare juga što će stvarati valove visine četiri-pet metara, a na otvorenom moru i do šest metara," rekla je Ivulić.

Šef Delegacije EU u BiH: Ljudska prava migranata moraju se poštovati

Veleposlanik EU Sattler je podsjetio da je iz fondova Unije kao pomoć BiH od početka 2018. godine izdvojeno 36 milijuna eura, a 94 posto tih sredstava otišlo je za financiranje rada kampova za prihvat migranata

Dario Hrebak izabran za novog predsjednika HSLS-a

Hrebak kao glavne odrednice svog programa ističe revitalizaciju HSLS i osnaživanje liberalne ideje prosperitetne i ekonomski održive Hrvatske, a Katić naglašava veću prepoznatljivost stranke, obnovu stranačkih ogranaka i uvođenje stranačkih izbora po modelu jedan član-jedan glas.

Klimatske promjene izlažu buduće generacije doživotnim zdravstvenim posljedicama

Među najakutnijim i najdugotrajnijim zdravstvenim prijetnjama klimatskih promjena je zagađenje zraka, upozoravaju znanstvenici. Pozvali su na hitne mjere na smanjivanju vanjskog i unutarnjeg zagađenja uvođenjem čišćeg goriva i čišćih vozila

U Njemačkoj nestao 18-godišnji Hrvat, posljednji put se javio iz Münchena

Damien je rođen u Slavonskom Brodu, a u Bad Sodenu-Allendorfu kod Frankfurta je bio u posjetu majci Tomislavi kod koje je boravio desetak dana.

Frontalni sudar kod Čakovca: troje ozlijeđenih

Troje ljudi prebačeno je poslijepodne u čakovečku opću bolnicu nakon što se u blizini Čakovca dogodio frontalni sudar kombija i Toyote Yarisa.

Kosor u biznis, HSLS Hrebaku ili Katiću

Nakon deset godina na čelu stranke, Darinko Kosor povlači se iz politike, a stranka bira novo vodstvo i predsjednika između dva kandidata

Dubrovčane zaprepastio prizor: Turist odlučio izignorirati vrijeme pa ga spašavali lokalni ribari

Muškarca su zahvatili valovi i nije bio u mogućnosti izaći iz mora zbog njih

Propast Venecije, poplavljeno je već oko 70 posto slavnog grada: 'Ovo je katastrofa!'

Potopljen je Trg svetog Marka i bazilika na tome trgu. Grobovi duždeva u bazilici su pod vodom, i to slanom, koja nagriza mramor, temelje i stupove bazilike. Oko 70 posto Venecije je poplavljeno. Sav je prijevoz u Veneciji zaustavljen, zatvorene su škole, uredi, trgovine… Brodići ne plove venecijanskim kanalima.

Suočavanje s prošlošću: Tito i Jugoslavija u karikaturama Informbiroa

Radio-postaje su emitirale više od 26 sati propagandnog programa dnevno, uz granicu su puštani propagandni govori preko megafona, rijekama su stizale poruke u bocama, novine su objavljivale karikature protiv Tita.

Ministar policije u Bihaću: 'Ne potičemo izbjeglice na odlazak u Hrvatsku. Hrvatska može biti mirna'

Posebna županijska operativna skupina zadužena za problem ilegalnih migracija ranije ovog tjedna donijela je odluku kako će od 15. studenog biti ograničeno kretanje ilegalnih migranata koji borave u Bihaću i Velikoj Kladuši.

Povezane vesti