Republika – Srpski telegraf – Vesti

Republika – Srpski telegraf – Vesti

– Vesti

Republika je portal nezavisne dnevne novine Srpski telegraf.

Jovanov: Odlukom da bude "ispod šatora", opozicija pokazala da je protiv konsenzusa


Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je da je parlament mesto za dogovor između vlasti i opozicije, jer o konsenzusu oko ključnih stvari za državu ne može da se razgovara "ispod šatora ili na Tviteru".

Stručnjaci apeluju: Surogat materinstvo je šansa za hiljade parova


Surogat materinstvo je jedina šansa za hiljade parova u Srbiji da postanu roditelji i zato je neophodno da se ono uvede u Srbiji, tvrde naši eminentni stručnjaci!

Vaše dete je često bolesno? Ovo su saveti pedijatra za čeličanje dece!


Kako decu učiniti otpornijom na viruse i prehlade? Evo odgovora!

Prijem kod Fabricija: Izbori u Evropi prate se i u Beogradu


Rezultati izbora za Evropski parlament večeras se prate i u Beogradu, a šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici poručuje da su oni veoma važni i za Srbiju i da se nada da će i Srbi, u ne tako dalekoj budućnosti, glasati na evropskim izborima.

Srpski telegraf poklanja dodatak "Penzioner": Srpske penzije rašće kao u Švajcarskoj!


Konačno je stigla najava vesti koju su penzioneri dugo čekali. Nakon posete misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Beogradu i razgovora sa srpskim zvaničnicima, mnogo smo bliže odluci o tome koji će model biti usvojen za redovnu godišnju indeksaciju (uvećavanje) penzija.

Jedini "Škorpion" koji je priznao ubistva odslužio kaznu: Ubio sam 272 muslimana, a išao sam im na bajram!


Pero Petrašević je osuđen na 13 godina, a iz zatvora je izašao nakon 11 godina i 10 meseci zbog lošeg zdravlja.

Petković: Živković među poslednjima koji ima pravo da priča o Kosovu


Član Glavnog odbora SNS Petar Petković rekao je da je Zoranu Živkoviću prilika da sutra u Narodnoj skupštini, gde je mesto za sve razgovore i debate, iznese sve svoje primedbe i predloge, ali da se tamo suoči i sa argumentima i diskusijom o svojim rezultatima, a ne da se lažima i podmetanjima krije iza stranačkih saopštenja.

Dobrila ponovo krstari Uvcem: Ženka beloglavog supa vraćena u matično jato


Ženka beloglavog supa Dobrila, koja se prošlog proleća izlegla na liticima Uvca i posleđih više od mesec dana bila u voalijeri u tom prirodnom staništu nakon što je avionom iz Turske vraćena u Srbiju, puštena je na slobodu u svoje matično jato na Uvcu, kažu u Fondaciji za zaštitu ptica grabljivica.

Zločinac nastavlja sa provokacijama: Preševsku dolinu pripojiti Kosovu, Kosovo Albaniji


Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao je danas da je "nezaustavljivo posvećen", kako tvrdi, korekciji nepravde prema Preševskoj dolini i Albancima.

Gde je DS bila 2008. kada je 50 žena ubijeno? Zorana brutalno odbrusila opoziciji


"Demokratska stranka koristi još jednom tragične događaje u kojima su četiri osobe izgubile život u porodičnom nasilju, kako bi skupljali političke poene", kaže potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

VUČEVIĆ: U planu su investicioni radovi koji će ulepšati Novi Sad


Prolećna sezona je krenula, dosta toga se se radi na unapređenju grada, otkriva u emisiji "Kontravizija” gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ðurić odgovorio na Tačijevu provokaciju: Nijedan pedalj Srbije nikada neće biti u Albaniji


Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića rekao je danas da Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije.

"Đilasova Rada se srdačnije bori za nezavisno Kosovo od Tačija i Haradinaja"


Pokrajinski odbor Pokreta socijalista Kosova i Metohije ocenio je danas da je izjava Rade Trajković, u kojoj pred albanskim predstavnikom "pljuje po Srbiji i srpskom narodu", skandalozna i sramna i da bi joj svaki iskreni mrzitelj Srbije pozavideo na mržnji koju pokazuje prema Srbiji.

Apsolutni uspeh akcije Ministarstva zdravlja: 24.000 građana na preventivnim pregledima


Tokom 14.dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koje u cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja, danas je u više od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije ukupno 23.790 građana obavilo preventivni pregled.

ALARMANTNO! U Srbiji nikad manje stanovnika


U Srbiji nikada nije živelo manje stanovnika nego danas, a podaci pokazuju i to da oni nikad nisu bili stariji, pošto je prosečna starost stanovništva 43 godine.

Ovo su detalji Posebne sednice o Kosovu koja se održava sutra


Skupština Srbije počeće sutra u 16 sati posebnu sednicu, na čijem će dnevnom redu biti izveštaj o Kosovu i Metohiji, koji će poslanicima predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

MOŽE LI BAHATIJE OD OVOGA?! Jeremić krije odakle mu silne pare, a za to što vodi raskošan život krivi VLAST


Lider Narodne stranke Vuk Jeremić gostovao je u jednoj emisiji i tom prilikom odbio da ogovori na pitanja koliko novca zarađuje. Takođe, u razgovoru nije osporio da nosi skupa odela i puši tompuse, ali je poručio da je vlast kriva što javnost za to zna.

Vesić sa decom iz dijaspore u Hramu Svetog Save: Nadam se da ćemo svake godine imati sve više mališana ovde


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je bio domaćin deci iz dijaspore koja su u poseti Srbiji u okviru Manifestacije "Svesrpski dečji sabor", a sa kojima je posetio Hram Svetog Save i kriptu tog hrama na Vračaru.

DRAGAŠ: Vučić usamljen, iako zagovara jedino realno rešenje


"Verifikacija faktičkog stanja na Kosovu, o kojem već duže govori i Timoti Les, apsolutno je jedini realni koncept koji se nalazi pred Srbijom i kosovskim Albancima, ali i pred međunarodnim faktorima, koji bi morali da prihvate i garantuju ishod dugogodišnjih pregovora", ističe direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš.

Nadamo se srpskom predstavniku u EP: Građani Srbije izašli na glasanje, ogroman red ispred hrvatske ambasade


Građani Srbije koji imaju i hrvatsko državljanstvo, danas u Ambasadi Hrvatske u Beogradu imaju priliku da glasaju na izborima za Evropski parlament, a sudeći prema redu ispred Ambasade, u kojem građani strpljivo čekaju i po dva sata, za evropske izbore vlada veliko interesovanje.

Povezane vesti