Nezavisne novine – novosti

Nezavisne novine – novosti

Nezavisne novine su dnevni list koji izlazi u Banja Luci, a distribuira se u cijeloj Bosni i Hercegovini i dijelovima regiona.

Dio su banjalučke medijske kompanije „Dnevne nezavisne novine“. U okviru kompanije postoje: Nezavisne novine, Nes Radio, Radio Nes Kastra i internet portal.

Osam mrtvih, šest povrijeđeno u eksploziji u autobusu

BAGDAD - Najmanje osam ljudi poginulo je danas a više njih ranjeno u eksploziji bombe podmetnute u autobus u blizini iračkog grada Karbala, južno od Bagdada, saopštili su policijski zvaničnici.

Ambasadorka BiH sa Dačićem: Dobri odnosi, ima mjesta za napredak

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je novoimenovanu ambasadorku Bosne i Hercegovine u Srbiji Aidu Smajić.

Izvučena Loto sedmica, dobitniku 1,65 miliona evra

U 75. kolu igre na sreću Loto, Državne lutrije Srbije, ove večeri izvučena je sedmica vrijedna 1,65 miliona evra.

Tramp: Mislim da će sankcije protiv Irana imati efekte

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da očekuje da će sankcije protiv Irana djelovati, ističući da je više za tu vrstu strategije, nego za vojnu akciju.

Avion "propao" devet kilometara, putnici u šoku

NJUJORK - Putnici na letu "Delta Air Lines“ doživjeli su šok pošto je avion iznenada "propao“ više od devet kilometara.

Dodik: Međunarodna zajednica već 25 godina ruši Dejton

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je nedavno usvojena Deklaracija SDA antiustavna jer negira postojanje ustavnog poretka kakav je sada u BiH, ali da to nije ništa novo jer međunarodna zajednica već 25 godina ruši Dejtonski sporazum.

Dodik i Uber: Što prije formirati vlast

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadora Savezne Republike Njemačke u BiH Margaret Uber.

Tuča u Fudbalskom savezu RS, uhapšena jedna osoba

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je danas jednu osobu nakon tuče u Fudbalskom savezu Republike Srpske.

Tuča učenika u Osnovnoj školi, dva dječaka povrijeđena

BEOGRAD - Dva učenika povrijeđena su u tuči u osnovnoj školi "Jefimija" u Obrenovcu, javio je TV Pink.

Lider Hezbolaha: Rat protiv Irana bi vas uništio

BEJRUT - Lider libanskog Hezbolaha Sajed Hasan Nasrala upozorio je danas Saudijsku Arabiju da se "ne kladi" na rat protiv Irana jer će on uništiti njihovu zemlju.

Lavrov: Potrebno zajedničko tumačenje međunarodnog prava

​MOSKVA - Svjetske sile trebalo bi da se usaglase u vezi sa zajedničkim tumačenjem normi i principa međunarodnog prava, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM

BOSANSKI PETROVAC - Delegacija iz Vojvodine posjetila je Bosanski Petrovac te razgovarala s opštinskim načelnikom Dejanom Prošićem, ali i lokalnom KUD-u "Grmeč" uručila donaciju u vrijednosti od 4.000 KM.

Dogodine nove stanice "BL Bikea"

Grad Banjaluka će dogodine dobiti nove stanice "BL Bikea", u nastojanju da svako veće naselje bude pokriveno terminalom za iznajmljivanje javnih bicikala, izjavio je Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

Borisov: "Južni tok" prekinut zbog pritiska Zapada

Premijer Bugarske Bojko Borisov ponovo se dotakao teme "Južnog toka" i izrazio zadovoljstvo što počinje izgradnja "Turskog toka".

Muž prijetio ženi u sudnici: Ubiću te, neće četnici uzimati moj trud

U opštinskom sudu u Splitu u ponedjeljak se odvijala dramatična situacija, pri čemu su morala da intervenišu čak tri policajca kako se ne bi realizovale prijetnje koje je jedan stariji muškarac uputio svojoj supruzi.

Povezane vesti