Nezavisne novine – novosti

Nezavisne novine – novosti

Nezavisne novine su dnevni list koji izlazi u Banja Luci, a distribuira se u cijeloj Bosni i Hercegovini i dijelovima regiona.

Dio su banjalučke medijske kompanije „Dnevne nezavisne novine“. U okviru kompanije postoje: Nezavisne novine, Nes Radio, Radio Nes Kastra i internet portal.

Bez struje 13 banjalučkih naselja

Zbog izvođenja radova na elektromreži danas od osam do deset časova struje neće imati dijelovi naselja Petrićevac, Rakovačke bare i Motike.

Bijeljinski SDS će tražiti ostavku Govedarice?

BIJELJINA - Članovi Gradskog odbora SDS-a Bijeljina tražiće od predsjednika stranke Vukote Govedarice i kompletnog Predsjedništva podnošenje ostavki radi loših izbornih rezultata.

Kurti: Tači s Putinom može da se dogovara samo o azilu u Rusiji

PRIŠTINA - Lider Samoopredjeljenja Aljbin Kurti je rekao da Hašim Tači sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom može da razgovara o njegovom eventualnom azilu u Rusiji.

Nezaustavljivi požari divljaju Kalifornijom: Desetine mrtvih, stotine nestalih

Hiljade vatrogasaca i dalje se bore s najgorim požarom u istoriji Kalifornije koji je već odnio više od 30 života i daleko je od toga da je obuzdan, a više od 200 osoba smatra se nestalima.

Umro ugledni novinar Neđeljko Miljanović

PODGORICA - Novinar Radija Crne Gore, jedan od najuglednijih medijskih poslenika socijalističke Jugoslavije, BiH i Crne Gore Neđeljko Miljanović preminuo je u Podgorici u 77. godini.

Brnabić: Srbija će nastaviti da insistira da je Kosovo Srbija

BERLIN - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je u Berlinu da je rješenje za pitanje Kosova i Metohije u kompromisu, a da je za nju kompromis neka tačka između toga da je Kosovo Srbija i toga da je ono nezavisno i da Srbija samo treba da ga prizna.

Eskalacija sukoba u Pojasu Gaze, Izraelci šalju tenkove

GAZA - Izraelska vojska registrovala je oko 300 raketa iz Pojasa Gaze, a nekoliko desetina je presrela, saopštila je pres-služba.

U Bihaću 17. novembra protesti protiv migrantskog geta

BIHAĆ - Novi protesti građana Bihaća zbog aktuelne migrantske krize, koja već mjesecima potresa ovaj grad i Unsko-sanski kanton, najavljeni su za narednu subotu, 17. novembra, potvrdio je Sej Ramić, gradski vijećnik i jedan od organizatora.

Koha: Jedna ideja je Tačija dovela u "krilo Putina"

PRIŠTINA - Prištinska Koha piše da se predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači i u Parizu zalagao za ideju podjele kosovske teritorije.

Novi kolegij parlamenta čeka dogovor o koaliciji

SARAJEVO - Konstitutivna sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH biće održana 5. decembra, a kako sada stvari stoje, na njoj neće biti izabrano novo rukovodstvo, odnosno predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg.

Ambasador Francuske u Beogradu se ponovo oglasio o rasporedu u Parizu

PARIZ - Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni kaže da proslavom stogodišnjice od završetka Prvog svjetskog rata nije bilo namjere da se uvrijedi srpski narod.

U želji da napuste BiH zanatlije "kale" njemački jezik

BANJALUKA - Broj građana koji idu na kurs stranih jezika se povećava, a najviše su zainteresovani za njemački, jer se nadaju zaposlenju u nekoj od država njemačkog govornog područja.

Brnabić: Cilj Srbije EU, uz regionalnu saradnju i stabilnost

BERLIN - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je večeras na Evropskom forumu "Srbija u EU" Fondacije Konrad Adenauer u Berlinu, gdje je poručila da je strateško opredjeljenje Srbije članstvo u Uniji, a od suštinske važnosti za zemlju očuvanje stabilnosti i razvijanje regionalne saradnje.

Počela sjednica GO SDS-a Bijeljina

Sjednica Gradskog odbora SDS-a Bijeljina, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana politička situacija, počela je u zgradi Gradske uprave u ovom gradu, javljaju lokalni mediji.

Virtuelni svijet smanjuje ocjene

​BANJALUKA, PRIJEDOR - Djeca postaju ovisna o internetu, što im se odražava na školski uspjeh, ali i na ponašanje i zdravlje. Primjetno je da slabije komuniciraju sa vršnjacima, zbog čega bi im vrijeme koje će provoditi uz računar ili telefon trebalo ograničiti.

Povezane vesti