Nezavisne novine – novosti

Nezavisne novine – novosti

Nezavisne novine su dnevni list koji izlazi u Banja Luci, a distribuira se u cijeloj Bosni i Hercegovini i dijelovima regiona.

Dio su banjalučke medijske kompanije „Dnevne nezavisne novine“. U okviru kompanije postoje: Nezavisne novine, Nes Radio, Radio Nes Kastra i internet portal.

Lokalizovan požar na Trebinjskim brdima

TREBINJE - Požar na području Trebinjskih brda je lokalizovan, rekao je Srni zamjenik komandanta Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Neđo Ćuk.

Turski borbeni avion blizu Ciprasovog helikoptera

ATINA - Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da je turski borbeni avion prišao njegovom helikopteru tokom posjete grčkom ostrvu Agatonisi povodom proslave dana nezavisnosti.

Borenović: Idemo na sastanak sa SNSD-om, imamo šta reći

SARAJEVO - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas u Sarajevu da će se ova stranka odazvati pozivu SNSD-a za sutrašnje razgovore koji će biti prilika da se čuje šta SNSD ima da kaže opoziciji, ali i da opozicija kaže šta ona misli.

Čubrilović sa deputatom ruske Državne dume o unapređenju saradnje

​BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je, u Banjaluci, razgovarao sa deputatom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i članom Komiteta za međunarodne odnose Jevgenijem A. Primakovim o mogućnostima unapređenja privredne, naučne, kulturne i međuparlamentarne saradnje između Ruske Federacije i Republike Srpske.

Počelo obilježavanje ljetnjih terasa

BANJALUKA - Gradske službe krenule su danas, ispred hotela „Palas“, u obilježavanje terasa ugostiteljskih objekata, u nastojanju da se, uoči početka ljetnje sezone, uvede red u ovu oblast, saopšteno je iz Odjeljenja za prostorno uređenje.

Čubrilović: Ćutanje pravosuđa o zločinu u Sijekovcu dokaz selektivne pravde

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas Srni da je zločin nad Srbima u Sijekovcu, u opštini Brod, bio prvi ratni zločin na teritoriji BiH, koji je počinjen prije izbijanja građanskog rata i da je nedopustivo da ga pravosuđe BiH nije procesuiralo 27 godina.

Bogdanović oslobođen optužbi za zločine u Srebrenici

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je Milana Bogdanovića optužbi za zločine počinjene u vrijeme napada srpskih snaga na Srebrenicu u julu 1995. godine.

Mićić predstavio kompromisnu trasu budućeg autoputa kroz Bijeljinu

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić predstavio je danas sugrađanima kompromisnu trasu budućeg autoputa kroz ovaj grad koja je 16 kilometara kraća od ranije tražene i ide sjevernim dijelom Semberije kako je i planirala Vlada Republike Srpske.

Trojica Travničanina osumnjičena za krađu u Jezeru

MRKONJIĆ GRAD - Tri lica iz Travnika uhapšena su zbog sumnje da su krađom u marketu na području opštine Jezero pričinili materijalnu štetu od oko 6.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

SDS: Bojkot robe iz RS neće donijeti ništa dobro

BANJALUKA - Napad i hajka koja se vodi na pekaru "Manja" i njenog suvlasnika Sašu Trivića, kao i na ostale privredne subjekte koje rade u FBiH neće donijeti ništa dobro. Ukoliko se to nastavi i dalje moraće se preduzeti recipročne mjere i u Republici Srpskoj, poručeno je sa današnje pres konferencije opštinskog odbora SDS Istočna Ilidža.

Ćosić: Pozivanje na bojkot proizvoda iz Srpske je tragikomika društva u BiH

ISTOČNO SARAJEVO - Pozivanje na bojkot proizvoda iz Republike Srpske u Federaciji BiH je apsurd društva u BiH i tragikomična situacija, izjavio je danas načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Novinar Avdić saslušan u Tužilaštvu zbog informacije o ruskom uticaju u BiH

​SARAJEVO – Avdo Avdić, novinar "Žurnala" saslušan je danas u Tužilaštvu BiH u Sarajevu.

Po dvije hiljade KM za 1.000 studenta

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas konačne rang-liste stipendista koji su aplicirali na konkurse i prema kojima će biti dodijeljeno ukupno 1.000 stipendija od po 2.000 KM studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Srpskoj.

Kocijančič: Takse ometaju dijalog i evropski put

PRIŠTINA - Evropska unija, zajedno sa SAD drugim državama, ponovo je pozvala kosovsku vladu da odmah ukine 100 odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije i BiH, jer ta mjera ometa dijalog i evropski put Prištine, saopštila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Počela isplata godišnjeg boračkog dodatka

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u toku je isplata godišnjeg boračkog dodatka za prošlu godinu, za šta pravo ostvaruju 73.762 korisnika, demobilisana borca prve i druge kategorije, mlađa od 60 godina, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Povezane vesti