Dnevnik

Dnevnik

je najstarija novinsko-izdavačka i štamparska kuća u Vojvodini. Okosnicu ovog preduzeća čini informativno-politički dnevni list „“. Od sličnih listova, od „Dnevnika“ je starija samo beogradska Politika.

List je pokrenut ilegalno od strane vojvođanskih antifašista, za vreme mađarske okupacije 15. novembra 1942. godine, a prvobitno ime mu je bilo „Slobodna Vojvodina“.

Троицки добио Дејвис куп награду од ИТФ-а

МАДРИД: Дејвис куп репрезентативац Србије Виктор Троицки од стране Међународне тениске Федерације (ИТФ-а) награђен је за све заслуге и уцешћа у овом такмицењу.

Туск у Загребу најавио борбу народњака против популиста

ЗАГРЕБ: Одлазећи председник Европског савета Доналд Туск изјавио је данас у Загребу да му је доста да буде европски бирократа број један и најавио да ће кренути у борбу против популиста, чим постане нови председник Европске народне странке (ЕПП).

Немачка нуди формирање групе стручњака за изазове НАТО

БРИСЕЛ: Немачка је данас покушала да ублажи француске бриге око НАТО-а нудећи формирање групе стручњака за испитивање безбедносних изазова алијансе након што је председник Емануел Макрон изјавио да је та војна организација на самрти.

За културу више новца из буџета

БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали рекао је вечерас да буџет који се издваја за културу чини скоро један одсто од укупног републичког буџета и да, уз повећање плата запослених у тој области и улагања у инфраструктуру, за културу предстоје бољи дани.

Триван: Србија бригу о грађанима води и кроз бригу о природи

БЕОГРАД: Србија бригу о својим грађанима води и кроз бригу о природи и ресурсима, а нема бољег начина да се очувају ресурси него да се политика животне средине, циркуларне економије и одрживог развоја угради у сваку секторску политику, што ће у Србији започети усвајањем закона о климатским променама, изјавио је данас министар заштите животне средине Горан Триван.

Без банке у шалтер-сали МУП-а на Булевару ослобођења 143

Једна од банака која је доскора имала свој шалтер у просторијама Полицијске управе Нови Сад на Булевару ослобођења 143, код Моста слободе, више нема своју филијалу на том месту.

Хандке: Радило се о правди за Србију

БЕЧ: Добитник овогодишње Нобелове награде за књижевност Петер Хандке истакао је, у интервјуу немачком недељнику „Цајт“ (Зеит), да је све што је писао о бившој Југославији имало везе са правдом за Србију.

Британски климатски активиста релативизовао Холокауст

БЕРЛИН: Један од оснивача радикалног климатског покрета "Екстинкшн Ребелион" (ЏР) Роџер Халам изазвао је буру критика у Немачкој након интервјуа недељнику Цајт у којем је релативизовао Холокауст и негирао његову јединственост.

Национални савет Албанаца се буни због заставе у Црној Гори

ПОДГОРИЦА: Национални савет Албанаца у Црној Гори саопштио је данас да су неприхватљиви поновљени поступци црногорских полицијских власти према националној застави Албанаца.

Музејска прича у Бачком Петровцу

„Музејска прича”, предавање Љиљане Трифуновић, одржаће се у понедељак, 25. септембра у Галерији Зуске Медвеђове у Музеју војвођанских Словака у Бачком Петровцу.

Povezane vesti