Danas

Danas

Turski novinar osuđen na 19 godina zatvora

Sud u Turskoj osudio je novinara Alija Unala na 19 godina zatvora optuživši ga da je bio vođa u mreži koja je izvela neuspeli vojni udar u julu 2016. godine, javila je agencija Anadolija.

Članak Turski novinar osuđen na 19 godina zatvora se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Beograd: Sutra uključivanje novogodišnje rasvete

Svečano osvetljenje grada Beograda, po nalogu Sekretarijata za energetiku, biće uključeno sutra, 15. novembra, saopštilo je preduzeće "Javno osvetljenje".

Članak Beograd: Sutra uključivanje novogodišnje rasvete se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Đorđević: Briga o deci je prioritet Vlade Srbije

Briga o deci ostaje jedan od prioriteta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna koje će nastaviti da svojim aktivnostima doprinosi da sva prava deteta u punoj meri budu zaštićena, poručio je danas resorni ministar Zoran Đorđević.

Članak Đorđević: Briga o deci je prioritet Vlade Srbije se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

“Sukob Tačija i Haradinaja sukob dva projekta za Kosovo”

Sukob Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja je sukob dva projekta za Kosovo, izjavila je predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković.

Članak “Sukob Tačija i Haradinaja sukob dva projekta za Kosovo” se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Ljajić: Ili ukidanje takse, ili izlazak Kosova iz CEFTA-e

Ukoliko Evropska komisija hitno ne reaguje, čitav CEFTA sporazum i sve što smo radili na formiranju zajedničkog ekonomskog prostora pada u vodu, kaže ministar trgovine Rasim Ljajić, a prenosi Al Jazeera Balkans.

Članak Ljajić: Ili ukidanje takse, ili izlazak Kosova iz CEFTA-e se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Babe, žabe i penzioneri

Ustav Srbije predviđa da se obavezno penzijsko osiguranje uređuje sistemskim zakonom, a da o ekonomskoj sigurnosti penzionera brine Republika Srbija.

Članak Babe, žabe i penzioneri se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Mihajlović: Važno povezivanje podunavskih zemalja

Vlada Srbije formiraće koordinaciono telo na ministarskom nivou radi što efikasnije realizacije projekta koji će biti centar razvoja i razmene znanja među podunavskim zemaljama, najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja će predsedavati tim koordinacionim telom.

Članak Mihajlović: Važno povezivanje podunavskih zemalja se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Gruevski od Orbana traži azil

Mađarska vlada saopštila je danas da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski zatražio azil, pošto je pobegao iz Makedonije, kako bi izbegao dvogodišnji zatvor zbog korupcije.

Članak Gruevski od Orbana traži azil se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

U požarima u severnoj kaliforniji poginulo 48 osoba

U požarima u severnoj Kaliforniji poginulo je 48 osoba, dok se više od 200 vode kao nestale, saopštile su vlasti, javlja danas AP.

Članak U požarima u severnoj kaliforniji poginulo 48 osoba se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Popović: Kosovo nikada neće biti nezavisno

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik Odbora za spoljnu politiku ruske Dume Konstantin Kosačov poručili su danas da Kosovo nikada neće biti nezavisno niti će postati članica Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz kabineta ministra Popovića.

Članak Popović: Kosovo nikada neće biti nezavisno se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Vesić: U decembru usvajanje gradskog budžeta za narednu godinu

Budžet grada Beograda za 2019. godinu biće usvojen početkom decembra, nakon usvajanja republičkog budžeta, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na današnjoj sednici Skupštine grad Beograd, odgovarajući da primedbe opozicije zašto odbornicima još dostavljen predlog odluke o gradskoj kasi za iduću godinu.

Članak Vesić: U decembru usvajanje gradskog budžeta za narednu godinu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Making of

Čudno je setiti se ali Vladimir Putin je 2000. godine bio svepriznati dobar momak, ili barem onoliko dobar kao što je Barak Obama unapred dobio Nobelovu nagradu za mir devet godina kasnije.

Članak Making of se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Fabrici: EU nastvalja da pruža podršku jačanju konkurentnosti na lokalnom nivou

Evropska unija pruža kontinuiranu podršku lokalnom razvoju sa dosadašnjim ulaganjem od 300 miliona evra, a samo finansiranje razvoja poslovne infrastrukture omogućiće privlačenje investicija, rekao je danas u Kragujevcu šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

Članak Fabrici: EU nastvalja da pruža podršku jačanju konkurentnosti na lokalnom nivou se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Gaši: Do polovine januara rok za primenu +383 telefonskog koda

Predsednik Odbora kosovskog Regulatornog tela elektronskih komunikacija i pošte Krešnik Gaši, rekao je da u toj organizaciji nije prihvaćen zahtev za produženje roka za korišćenje drugih telefonskih kodova, već će da će od sledeće godine funkcionisati samo prefiks +383.

Članak Gaši: Do polovine januara rok za primenu +383 telefonskog koda se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Ružić: Konsultovati se sa građanima šta i gde treba graditi

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da od ove godine sve opštine i gradovi u Srbiji imaju obavezu da u postupku pripreme budžeta svojih lokalnih samouprava, u delu planiranja investicija, sprovedu javne rasprave i konsultuju se sa građanima šta i gde bi trebalo graditi.

Članak Ružić: Konsultovati se sa građanima šta i gde treba graditi se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Povezane vesti