Blic – Politika

Blic – Politika

Blic je dnevni list u Srbiji, koji je u vlasništvu švajcarske kompanije Ringier AG odnosno njene zavisne firme u Srbiji Ringier d.o.o. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji. Pored vesti, na sajtu postoji i blog, forum, mogućnost pregledanja video materijala, arhive vesti i slika i mnogo drugih mogućnosti kojih su lišeni čitaoci štampanog izdanja.

EVROPSKA IZBORNA NOĆ Fabrici: Izbori su važni za Srbiju zbog budućnosti politike proširenja

Rezultati izbora za Evropski parlament večeras se prate i u Beogradu, a šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici poručuje da su oni veoma važni i za Srbiju i da se nada da će i Srbi, u ne tako dalekoj budućnosti, glasati na evropskim izborima.

INTERVJU Dragan Šutanovac: Vučić nudi Moskvu preko Brisela, opozicija Brisel preko Moskve

Mislim da bi dogovor koji postignu Beograd i Priština većina morala da podrži. On bi verovatno bio podjednako loš za obe strane, ja bih ga čitao kao podjednako dobar. Tek treba da vidimo da li je to razgraničenje, ostanak u granicama koje je ogroman broj zemalja već priznao ili nešto treće.

TAČI NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA "Preševska dolina treba da se pridruži Kosovu, a Kosovo Albaniji"

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao je danas da je "nezaustavljivo posvećen", kako tvrdi, korekciji nepravde prema Preševskoj dolini i Albancima.

Đurić: Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije, to je rešeno 1945. kada je poražen nacizam

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića rekao je danas da Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije.

"NADAMO SE SRPSKOM PREDSTAVNIKU U EVROPSKOM PARLAMENTU" Građani Srbije izašli na glasanje, ogroman red ispred hrvatske ambasade

Građani Srbije koji imaju i hrvatsko državljanstvo, danas u Ambasadi Hrvatske u Beogradu imaju priliku da glasaju na izborima za Evropski parlament, a sudeći prema redu ispred Ambasade, u kojem građani strpljivo čekaju i po dva sata, za evropske izbore vlada veliko interesovanje.

Haradinaj sa suprugom u privatnoj poseti kod Zaeva

Makedonski mediji preneli su da je premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj bio u porodicnoj poseti kod premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva.

Građani Srbije koji ispunjavaju JEDAN USLOV danas prvi put glasaju na IZBORIMA ZA EVROPSKI PARLAMENT

Gotovo 100.000 građana Srbije sa dvojnim srpsko-mađarskim i srpsko-hrvatskim pasošima ima danas mogućnost da učestvuje na izborima za Evropski parlament.

Šider: Rešavanje kosovskog problema da ostane kod EU

Nosilac liste Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) na izborima za Evropski parlament Andreas Šider u intervjuu Tanjugu ističe da inicijativu za rešavanje kosovskog problema treba i dalje da ima EU, ali da to preuzmu stranke koje će tom pitanju iskreno pristupiti.

Bramerc: Postoji pravna osnova da Radeta i Jojić budu izručeni Hagu

Glavni haški tužilac Serž Bramerc izjavio je da Srbija mora da postupa po sudskim odlukama kada je reč o članovima Srpske radikalne stranke Vjerici Radeti i Petru Jojiću i da je postojeća pravna osnova dovoljna da oni budu izručeni Hagu.

BOLJE DA NAS NISTE BRANILI Podržavaju Srbiju, a ogrezli su u ekstremizmu i korupiji. Prijateljstava sa njima su nam IZAŠLA NA NOS

Ili baš ne znamo da izaberemo prijatelje na međunarodnoj sceni, ili jednostavno nemamo sreće. Šta god bio uzrok, teško je oteti se utisku da u krugu onih koji podržavaju "našu stvar", neretko završe desničari, osobe u centru skandala, pa čak i optuženi i osuđeni za krivična dela, poput korupcije.

Džudžo, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, traži specijalni status za Sandžak

Bošnjačko nacionalno veće (BNV), čiji je predsednik Esad Džudžo, pokrenulo je incijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak.

HARADINAJ UGROŽAVA VISOKE DEČANE Odnos kosovskih vlasti prema srpskom manastiru primer BEZVLAŠĆA I BAHATOSTI

Kosovski političari ne poštuju sopstvene institucije, ali ni diplomate država poput Amerike, krše zakone koje su sami doneli, a najočigledniji primer za to je odnos prema manastiru Visoki Dečani.

PONOVO PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE Tači: Preševo, Bujanovac i Medveđa će se priključiti Kosovu

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je danas da će u bliskoj budućnosti "Kosovo i Albanija živeti zajedno bez granica", prenela je prištinska Koha.

Stranka slobode i spasa predstavila Deklaraciju o pomirenju Srba i Abanaca

Stranka Slobode i pravde predstavila je danas Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda u kojoj su izneti predlozi za, kako je navedeno, rešavanje životnih problema svih građana na Kosovu i Metohiji, a u kojoj se ne spominje status južne pokrajine, koji u SPP-u vide kao "nepremostivu prepreku između administracije u Beogradu i Prištini".

Tači ponovo o "masakru" kod Peći

Kosovski predsednik Hašim Tači nastavio je i danas sa “mapiranjem” mesta navodnog genocida na Kosovu i Metohiji, objavom da ne sme biti zaboravljen zločin koji se, kako tvrdi, pre 21 godinu desio u selu Libenik u Peći, gde su, kako navodi, stanovnici tog mesta ubijeni i masakrirani.

Čanak: LSV prisustvuje sednici o Kosovu

Predsednik opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će prisustvovati sednici Narodne skupštine Srbije o Kosovu u ponedeljak, 27. maja, sopšteno je iz te stranke.

"KOSOVO ĆE NA KRAJU BITI PODELJENO" Bivši britanski diplomata o scenariju za razrešenje kosovskog čvora

Istraživač na Geopolitičkom forumu Kembridž univerziteta i bivši diplomata na Balkanu Timoti Les veruje da će Kosovo na kraju biti podeljeno, i to tako što će, kako kaže, samo biti formalizovano stanje na terenu - Beograd ne kontroliše jug, a Priština sever.

Vulin: Vojska se oprema novim vozilima i naoružžanjem

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti učinjeno sve da se Vojska Srbije oprema novim vozilima, novim naoružžanjem i novim sredstvima.

Dačić: Daleko od pregovora, nema svrhe iznositi predlog reššenja o pitanju Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačih izjavio je da ne očekuje da će u ponedeljak na sednici skupštine posvećene Kosovu i Metohije biti reči o konkretnom predlogu Srbije za rešenje kosovskog pitanja i ocenio da to ne bi imalo političku svrhu jer u ovom trenutku nije moguć nastavak pregovora Beograda i Prištine.

Vučić na svečanoj večeri u egipatskoj ambasadi SRBIJA ŽELI DA RAZVIJA PRIJATELJSTVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanoj Iftar večeri, čiji je domaćin bio ambasador Egipta u Beogradu Amr Alguvejli, čestitao je sveti muslimanski mesec Ramazan i poručio da Srbija ima želju da razvija prijateljske odnose sa celim muslimanskim svetom, saopštila je egipatska amabasada.

Povezane vesti