Blic – Politika

Blic – Politika

Blic je dnevni list u Srbiji, koji je u vlasništvu švajcarske kompanije Ringier AG odnosno njene zavisne firme u Srbiji Ringier d.o.o. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji. Pored vesti, na sajtu postoji i blog, forum, mogućnost pregledanja video materijala, arhive vesti i slika i mnogo drugih mogućnosti kojih su lišeni čitaoci štampanog izdanja.

IZBORI NA KOSOVU Upisano 1.937.868 birača, štampa se 7 odsto manje listića

Centralna izborna komisija (CIK) u Pirštini odobrila broj glasačkih listića za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 6. oktobar.

"RETROGRADNI PROCES U HRVATSKOJ" Pupovac: Sve je počelo oslobađanjem generala Gotovine i Markača u Hagu

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da je retogradni proces u Hrvatskoj počeo da se razvija nakon oslobađajuće presude dvojici generala u Hagu 2012., a ojačao je nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju".

Bivši ambasador SAD u Srbiji: Rešenje kosovskog problema do koga dođemo biće ono u kome SVI DOBIJAJU

Bivši ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter smatra da je jako važno u cilju postizanja rešenja za kosovski problem udaljiti se od ideje da neko mora da bude gubitnik da bi drugi bio dobitnik.

Vučić na akademiji povodom 70. godišnjice osnivanja NR Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanoj akademiji povodom proslave 70-godišnjice osnivanja Narodne Republike Kine.

Joksimović i Skat:SAD će nastaviti da podržavaju evropski put Srbije

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skata.

"Čeka nas bezbroj sastanaka u Njujorku, Amerika hoće da PRIZNAMO KOSOVO"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će sledeće nedelje, tokom Generalne debate na Generalnoj skupštini UN, imati veliki broj sastanaka sa svetskim zvaničnicima i da će ti razgovori biti teški jer će Kosovo biti dominantna tema.

Vučić o jezivom snimku: Suze mi krenu kad vidim da neko tuče devojčicu, roditelji da nauče decu da nasilje ne rešava probleme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas roditelje i zaposlene u školama da razgovaraju sa decom i nauče ih da se nasiljem ne rešavaju problemi.

"BLIC" SAZNAJE Merkel tražila sastanak s Vučićem u Njujorku

Kancelarka Nemačke Angela Merkel tražila je da se u Njujorku sledeće nedelje sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje nezvanično "Blic".

BIVŠI MINISTAR IZBEGAO ROBIJU Tahirija povezivali sa švercom droge, a osudili ga samo za zloupotrebu položaja

Bivši albanski ministar unutrašnjih poslova Saimir Tahiri osuđen je danas na uslovnu kaznu od tri godine zbog zloupotrebe položaja, a sud je odbacio optužbe tužilaštva koje su ga dovodile u vezu za kriminalnom mrežom osumnjičenom za krijumčarenje velikih količina kanabisa.

Predstavljen mehanizam za praćenje primene UN preporuka

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, predstavila je danas u Ujedinjenim nacijama u Ženevi nacionalni mehanizam Srbije za praćenje primene UN preporuka, kojim ona predsedava.

LSV: Što pre promeniti izborni zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izborni zakon loš i da ga je potrebno što pre promeniti, navodi Saša Šućurović, predsednik izvršnog odbora LSV.

EU POSREDUJE U DIJALOGU O IZBORIMA Mekalisterov predlog prihvatili i vlast i opozicija PRVI SASTANAK U OKTOBRU

Predsednica Skupštine Maja Gojković prihvatila je posredovanje EP u dijalogu o izbornim uslovima. Prvi sastanak bi trebalo da se održi 9. ili 10. oktobra, a na poziv će se odazvati većina opozicionih stranaka.

SKUPŠTINA O BUDŽETU Šta je sve predviđeno rebalansom o kom će poslanici raspravljati od 2. oktobra

Narodni poslanici počeće 2. oktobra raspravu o rebalansu ovogodišnjeg budžeta kojim je predviđeno smanjenje rashoda i izdataka za koje je ocenjeno da se do kraja godine neće izvršiti u planiranom iznosu, kao i o obezbeđenju dodatnih sredstava za nove troškove iz držžavne kase.

Vesić: Đilasov plan je da Srba više nema na Kosovu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je danas na društvenim mrežama na izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da SSP ima plan za Kosovo, ali da ga "on neće sprovoditi sa Vučićem, Haradinajem i Tačijem" objavivši da je je "Đilasov plan da Srba više nema na Kosovu".

Dačić i Skot: Unapređen politički dijalog na visokom nivou

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajla Skota i zahvalio mu na ličnom doprinosu u razvoju bilateralnih odnosa.

MUP: Kineska policija neće primenjivati ovlašćenja u Srbiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obavestilo je i danas javnost da kineski policajci u Srbiji neće primenjivati policijska ovlašćenja, niti su, kako kažu, opremljeni sredstvima prinude.

Vučić sa Skotom: SAD podržava dijalog Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora SAD Kajla Skota, koji je preneo da će SAD nastaviti da ohrabruju povratak dijalogu, uz jasan stav, kako je rekao, da buduća vlada u Prištini mora da bude spremna da ukine tarife na srpsku robu, "dok se od Beograda očekuje da preduzme korake ka normalizaciji odnosa".

Đurić: Priština hoće da zameni Srpsku listu svojim pulenima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština, uz podršku dela međunarodne zajednice, pokušava da umanji broj srpskih glasova na predstojećim izborima i da predstavnike Srpske liste zameni "svojim pulenima".

Vučić i Tanin razgovarali o situaciji na KiM, izborima i izveštaju UNMIK

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN i šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji Zahirom Taninom o situaciji na KiM, povodom pripreme izveštaja generalnog sekretara UN o radu UNMIK, koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti u oktobru.

Mihailović: Naš cilj je nulta tolerancija za sve oblike diskriminacije i nasilja

- Vlada Srbije jasno je opredeljena da učini da svi građani i građanke naše zemlje, bilo kog pola, nacionalnosti ili dobi, žive u društvu bez nasilja jer je nulta tolerancija za sve oblike diskriminacije i nasilja naš cilj - izjavila je danas potpredsenica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović.

Povezane vesti