Blic – Politika

Blic – Politika

Blic je dnevni list u Srbiji, koji je u vlasništvu švajcarske kompanije Ringier AG odnosno njene zavisne firme u Srbiji Ringier d.o.o. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji. Pored vesti, na sajtu postoji i blog, forum, mogućnost pregledanja video materijala, arhive vesti i slika i mnogo drugih mogućnosti kojih su lišeni čitaoci štampanog izdanja.

Fabrici: EU podržala lokalni razvoj sa 300 miliona evra

Evropska unija pruža kontinuiranu podršku lokalnom razvoju sa dosadašnjim ulaganjem od 300 miliona evra, a samo finansiranje razvoja poslovne infrastrukture omogućiće unapređenje ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji i privlačenje investicija te bolji život stanovništva, rekao je danas u Kragujevcu šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

Haradinaj: Kosovu u ovoj fazi izbori nisu potrebni

Premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da sada nije trenutak za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu, kao i da nije praksa da se vlada izjašnjava da li ima većinu u parlamentu, te pozvao opoziciju da se umesto izborima više bave pitanjima kao što je vojska, Interpol, dijalog ili vizna liberalizacija.

Dačić u Njujorku: Kosovo mora da bude visoko na agendi Seveta bezbednosti UN

Konflikt na Kosovu je daleko iza nas, ali smo daleko od stabilne i bezbedne situacije i zato Kosovo treba i dalje da bude visoko na agendi SB UN, poručio je večeras šef diplomatije Srbije Ivica Dačić u Njujorku.

"ZGROŽENI SMO" Francuzi se u emotivnim pismima izvinjava Srbima zbog skandala u Parizu

"Osećam se lično uvređenim onim ššto se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsednikom Republike Srbije, dragoj mnogim Francuzima i upućujem izvinjenje srpskom narodu, koga je predstavljao vašš predsednik", poručio je Fransoa Dulon d Rone u pismu upućenom ambasadoru Srbije u Francuskoj.

Ljajić: Ili ukidanje takse ili izlazak Kosova iz CEFTA

Beograd očekuje da Evropska komisija izvrši pritisak na prištinske institucije kako bi ukinule taksu od 10 odsto na srpsku robu, a alternativa tome je da Kosovo izađe iz Cefta sporazuma, kaže potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić: Haradinajeve pretnje su klasična HAJDUČIJA

Pretnje premijera Kosova Ramuša Haradinaja su klasična hajdučija i očekujemo da EU preduzme konkretne mere, kaže za "Blic" ministar trgovine Rasim Ljajić.

Kurc pozvao premijere zemalja Zapadnog Balkana da dođu 19. novembra u Beč

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozvao je na radni razgovor u ponedeljak, 19. novembra, u Beč premijere Zapadnog Balkana.

Joksimović: Srbija u EU za pet do sedam godina, to je realni rok

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović uverena je da će evropski put Srbije za pet do sedam godina rezultirati članstvom u EU, nakon čega će krenuti nova etapa razvoja države, što je cilj Vlade Srbije.

Francuski mediji: Makron se ne bavi pomirenjem na Balkanu, posetiće Beograd, ali ne ide na Kosovo

Francuski list "Opinion" piše da se predsednik te zemlje Emanuel Makron ne bavi pomirenjem na Balkanu, da će posetiti "Srbiju i Albaniju početkom decembra, ali ne planira i posetu Kosovu".

OKRŠAJ Bivši nemački ambasador: "Tadić je 2007. postigao dogovor sa Tačijem". Tadić: "Ovo je pravdanje Vučića"

Na društvenim mrežama došlo je do okršaja lidera SDS i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i bivšeg nemačkog ambasadora u Srbiji Volfganga Išingera navodnog plana za rešenje kosovskog problema iz 2007. godine.

Nemački ambasador u Srbiji: Razgraničenje neće rešiti kosovski čvor

Bilo je spekulacija da li će se stav Nemačke promeniti kad je u pitanju ideja razgraničenja između Srbije i Kosova, ali on ostaje kakav jeste već određeno vreme, kaže ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

Ministarka pravde i holandski ambasador o Poglavlju 23

Srpska ministarka pravde Nela Kuburović i holandski ambasador u Beogradu Henk van den Dol ocenili su danas da je Holandija bitan partner Srbije u procesu ispunjavanja njenih obaveza u okviru poglavlja 23 i 24 u proegovorima sa EU, kao i da ambasada Holandije već dugo pruža podršku Ministarstvu pravde u ostvarenju njegovih ciljeva.

PRVA REAKCIJA KREMLJA Šta je Putin rekao Tačiju u Parizu

Ruski predsednik Vladimir Putin je kratko razgovarao sa predsednikom privremenih institucija Kosova Hašimom Tačijem u Parizu i ukazao je Tačiju da Priština treba da postigne konsenzus sa Beogradom. Rekao mu je da će Rusija podržati zajedničku odluku Beograda i Prištine, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Vučič i Čepurin o Putinu i Kosovu: Rusija spremna da pomogne oko Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će predstojeća poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina biti do sada najplodotvornija po broju i sadržini sporazuma, koje će zajednički potpisati, i ujedno zahvalio RF i njenom predsedniku na podršci koju daju teritorijalnom integritetu Srbije i njenim naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za KiM.

RTS: "Stop kadar" Vučića u prenosu posledica greške, urednik loše procenio

Kolegijum RTS-a uputio je izvinjenje zbog, kako je navedeno, "profesionalnog propusta prilikom prikazivanja predsednika Aleksandra Vučića za vreme prenosa ceremonije obeležavanja završetka Prvog svetskog rata iz Pariza".

"PONIZILI SMO SRBIJU I NAPRAVILI SRA*E" Ugledni “Figaro” ne bira reči u osudi skandala sa rasporedom sedenja u Parizu

Ugledni pariski dnevni list "Figaro" objavio je veoma oštar i kritičan komentar na račun Francuske zbog grube greške sa rasporedom sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu 11. novembra, kada je Srbija potisnuta u drugi plan.

"OSEĆA SE NERVOZA" Đukanović za Figaro: Plašim se da pristalice VELIKE SRBIJE dobijaju polet

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da je napredak na zapadnom Blakanu doveden u pitanje i poručio da samo aktivnija Evropa može sprečiti da Balkan padne pod uticaj Rusije i Turske.

Tramp imenovao penzionisanog generala za ambasadora u Rijadu

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je generala u penziji Džona Abizaida, dugogodišnjeg komandanta Centralne komande SAD, za ambasadora te zemlje u Saudijskoj Arabiji.

Dačić: Protestovaću na SB UN zbog odluke Prištine o vojsci

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić protestovaće sutra u Njujorku na Savetu bezbednostu UN zbog odluke Prištine da formira kosovsku vojsku.

"101-89-3" Detaljna mapa otkriva kakav je skor u diplomatskoj borbi za Kosovo, a GLAVNI TEST TEK SLEDI (MAPA)

Ko nikad nije čuo za Sao Tome i Principe, Lesoto ili Uniju Komora, trebalo bi da zna da se glasovi ovih i još sedam zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova jednako vrednuju u UN kao glasovi SAD, Velike Britanije ili Nemačke i još sedam velikih sila koje su priznale suverenitet Kosova.

Povezane vesti