Blic – Kultura

Blic – Kultura

Blic je dnevni list u Srbiji, koji je u vlasništvu švajcarske kompanije Ringier AG odnosno njene zavisne firme u Srbiji Ringier d.o.o. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji. Pored vesti, na sajtu postoji i blog, forum, mogućnost pregledanja video materijala, arhive vesti i slika i mnogo drugih mogućnosti…

Milena Đorđević: Predstava o dečaku sa autizmom je PRIČA O LJUBAVIi, poverenju i PRIHVATANJU različitosti

Gotovo dve decenije je članica Narodnog pozorišta, glumila je u velikim predstavama, važne uloge. A, ipak, Milena Đorđević imala je potrebu da postane deo nezavisne pozorište trupe, trupe koja je nastala da bi pokušala da promeni glumce i one koji ih gledaju.

SUTRA UZ "BLIC" NOVA "POP & KULTURA" Umetnost sa ukusom pornografije

U novom broju kulturnog dodatka "Pop & Kultura", koji utorkom poklanjamo uz "Blic", možete pročitati:

ODLAZAK OCA SUPERHEROJA Preminuo Sten Li, tvorac Spajdermena, Iks-mena, Hulka, Fantastične četvorke...

Velikan zaslužan za planetarnu popularnost Marvela, Stenli Martin Liber, poznatiji kao Sten Li, preminuo je danas u 95. godini, saopštila je njegova ćerka.

MARVELOVO I DIZNIJEVO "ZBOGOM" Kompanije objavile dirljivo saopštenje: "Raspon Lijeve mašte jedino je nadmašila veličina njegovog srca"

"Danas, Marvel Komiks i Volt Dizni kompanija pauziraju sve i uz veliku tugu se osvrću na smrt direktora veterana Marvela, Stena lija. Teškim srcem izjavljujemo najiskrenije saučešće njegovoj ćerki i bratu i poštujemo i sećamo se kreatora, glasa i šampiona Marvela", navedeno je u zvaničnom sapštenju kompanije objavljeno na njihovom sajtu.

Nagrade Slobodne zone: "Ukus cementa" i "Aga" najbolji filmovi

Najbolji filmovi 14. Slobodne zone su "Ukus cementa", "Aga", "Švajcarac Kris", "Časna reč" i "Ćutanje drugih".

Evropski Oskari: Najviše nominacija za "Hladni rat"

Evropska filmska akademija objavila je u okviru 15. Festivala evropskog filma u Sevilji nominacije za svoje godišnje nagrade.

Francuski džezeri u Beogradu

Francuska zvezda jazz/fusion/folk muzike Macha Gharibian, u pratnji svog trija dolazi u petak u Beograd gde će održati koncert u Soul Society klubu.

Crteži od pruća Radomira Kneževića u Galeriji "Haos"

Izložba Radomira Kneževića biće otvorena u utorak 13. novembra u 20h u Galeriji "Haos". Izložbu će otvoriti Đorđe Stanojević.

EROTSKO KAO IDEALAN ČIN Ratko Božović otvorio Izložbu Željka Đurovića u zadužbini Ljube Popovića

Zbog jednog intervjua Ljube Popovića poželeo sam da moje slike budu u centru fantastične umetnosti Evrope, i tako se i zbilo. Sada sam u Ljubinoj galeriji, ništa manje ponosan i srećan zbog toga.

"NADAM SE DA ĆE MARINA OVO VIDETI" Slavna glumica Maja Morgenštern interpretirala Marinu Abramović u Novom Sadu

U sklopu festivala pozorišnih manjina sveta "Synergy" u Novom Sadu, u Galeriji Matice srpske održan je performans "Marina i Ulaj" koji su izveli čuvena holivudska i rumunska glumica i direktorka Državnog jevrejskog teatra iz Bukurešta Maja Morgenštern i njen kolega Marijus Bodoki.

Slobodna zona na bis sutra u KCB

Filmski hitovi koji su na 14. Slobodnoj Zoni izazvali najveću pažnju publike biće prikazani na bis u utorak 13. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Karte su u prodaji po ceni od 300 dinara.

Izložba "Damnjan - retrospektiva 1965-2018" u Muzeju grada Beograda

U četvrtak, 15. novembra, u 19h u Muzeju grada Beograda, biće otvorena izložba "Damnjan - retrospektiva 1965-2018".

Zagrevanje za novogodišnje i božićne praznike uz "Grinča"

Nema praznika bez dobrog animiranog filma u kom neki namrgođeni zloća pokušava svima da pokvari dobro raspoloženje samo da bi se ispostavilo da je dobrica mekog srca. Ove sezone to je animirani film "Grinč".

"Zašto je poludeo gospodin R" pobednik JPF-a u Užicu, iz najbolje predstave i najbolja režija i glumac

Predstava "Zašto je poludeo gospodin R" u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta najbolje je ostvarenje 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu - "Festivala bez prevoda" čiji takmičarski deo je završen večeras.

STRIP Srpski Veliki Blek

Miodrag - Mikica Ivanović (crtež) i nekoliko scenarista: "Veliki Blek", Forma B, Beograd, 2018.

MENI SE DUŠO OD TEBE NE RASTAJE Rade Šerbedžija o sebi, pesmama, glumi, vremenu...

Svi smo mi zapravo jednaki. Neko bude slavan, neko ne... ali svi imamo to srce koje isto kuca - rekao je Rade Šerbedžija.

Ima i lepih vesti iz Narodnog pozorišta: Glumcu Milošu Đorđeviću uručena Nagrada "Ljubinka Bobić"

U senci borbe većeg dela ansambla i zaposlenih Narodnog pozorišta Beograd za bolje uslove rada i smenu upravnika Dejana Savića - i s druge strane upronog ignorisanja da im se izađe u susret - u nacionalnom teatru u subotu uveče je održana mala svečanost.

Festival snimateljskih ostvarenja od 14. do 17. novembra u Kinoteci

U organizaciji Srpske asocijacije snimatelja, od 14. do 17. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci biće održan treći nacionalni Festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” u okviru kog će biti prikazano osam ostvarenja autora kinematografske slike nastalih u Srbiji tokom protekle godine, koje je odabrao selektor Miodrag Milošević.

Izložba "Rat i humor:1914-1918" u Narodnoj biblioteci

U Izložbenom holu Narodne biblioteke Srbije 16. novembra biće otvorena izložba "Rat i humor: 1914-1918", autora Vladimira Čeha i Milana Ristovića.

PRITAJENI TIGAR, SKRIVENI ZMAJ Miroljub Vučković o drugom izdanju Butik festivala u kineskom Pingjaou

“Moja iskustva, kako se čini, ostaju samo moja i nevažna su drugim ljudima”, napisao je 6. jula 2008. Džon Maksel Kuci u pismu “koje je zalutalo i nije stiglo do Pola Ostera, zbog čega je ostalo bez odgovora”, stoji kao prim. aut. na strani 70 knjige “Ovde i sada / Pisma (2008-2011)”, edicija “Busola”, u izdanju beogradske kuće “Samizdat”.

Povezane vesti