Blic – Društvo

Blic – Društvo

Blic je dnevni list u Srbiji, koji je u vlasništvu švajcarske kompanije Ringier AG odnosno njene zavisne firme u Srbiji Ringier d.o.o. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji. Pored vesti, na sajtu postoji i blog, forum, mogućnost pregledanja video materijala, arhive vesti i slika i mnogo drugih mogućnosti kojih su lišeni čitaoci štampanog izdanja.

POŽAR KOD ĐURĐEVIH STUPOVA Gori 20 hektara šume, vetar otežava gašenje (VIDEO)

Više od 20 hektara šume i niskog rastinja gori na području Novog Pazara, u blizini manastira Đurđevi stupovi, javlja RTS.

POMERAMO SAT UNAPRED Sledeće nedelje počinje letnje računanje vremena

Letnje računanje vremena u Evropi počeće rano ujutru u nedelju, 31. marta, pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan čas unapred.

FEJSBUK PREKRAJA GRANICE? Svaka objava na ovoj društvenoj mreži pokazuje da su VRANJE i LESKOVAC NA KOSOVU

Više od mesec dana, svaka objava koja se podeli na Fejsbuku iz Leskovca označena je kao da je poslata sa Kosova, a Vranjanci imaju isti problem duže vremena.

MAŠTAO O NOVOM ŽIVOTU U SRBIJI Gej Iranac dobio azil u našoj zemlji, za život izbarao Novi Sad

Homoseksualac iz Irana dobio je azil u Srbiji jer je utvrđeno da mu je život u domovini ugrožen zbog seksualne orijentacije, navodi Centar za zaštitu i pomoć tražilaca azila (CZA).

OLIVERU I MARIJU SPAJA TRAGEDIJA IZ '99. Dve žene izgubile su decu i muževe i to dok su bile TRUDNE

Olivera Simić iz Novog Pazara zbog NATO bombi pre 20 godina izgubila je supruga Vladana i dvogodišnjeg sina Marka, a Marija Tošović iz Merdara jedanaestomesečnu ćerkicu Bojanu i muža Božina. I Marija i Olivera bile su trudne kada su ih zadesili najgori dani koje su ikada doživele, a oba oca poginula su grleći decu i pokušavajući da ih telima zaštite.

"CELU PENZIJU DA ZA TURU PIĆA" Penzioner iz Prokuplja prima 1.000 dinara iz dva dela, a neslavni rekorder je deka sa 223 dinara penzijom

Aleksandar Vidojković, vozač teških mašina, iz sela Berilje, penziju prima iz dva puta, po 526 dinara. Ipak, rekorder za najmanju penziju je muškarac koji dobija 223 dinara, što mu je naknada za deo "srpskog staža".

TEHNIČKI PREGLED SPAŠAVA ŽIVOTE Traktori nose najveći rizik od izazivanja nesreća

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Miloššević izjavila je, povodom podatka da su traktoristi izazvali oko 70 odsto saobraćajnih udesa u kojima učestvuju, da je najpresudnija tehnička ispravnost poljoprivrednih vozila koja će se proveravati jednom godiššnje.

100% BOLOVANJE ZA NEGU BOLESNOG DETETA DO PUNOLETSTVA Kakve promene možemo da očekujemo u zdravstvu, ako bude usvojen Predlog zakona

Bolovanje u trajanju od dva meseca, dopunsko i dodatno osiguranje, 100 odsto bolovanje za negu bolesnog deteta do punoletstva - neke su od novina Predloga zakona o zdravstvenom osiguranju koje će se pred poslanicima naći ove nedelje. Ukoliko bi predlozi bili usvojeni, gotovo celokupan sistem zdravstvenog osiguranja bio bi znatno izmenjen.

Kompanija NIS ulaže u zdravstvene centre: Podrška za bolju negu i zdravlje dece

Kompanija NIS u okviru projekta "Zajednici zajedno" uložiće ove godine oko milion evra u zdravstvene ustanove u 13 gradova i opština širom Srbije.

(VIDEO) Vučić se rasplakao dok se obraćao Slađanu, heroju koji je izgubio obe ruke i nogu

Predsednik Aleksandar Vučić veoma emotivno je večeras u Nišu doživeo susret sa Slađanom Vučkovićem, podoficirom koji je tokom NATO agresije izgubio obe šake.

"KROZ MAGLU VIDIM DA NEMAM DESNU ŠAKU" Potresan govor zastavnika Slađana Vučkovića u Nišu: Kažu da vojnici ne plaču, ali PLAKAO SAM

Slađan Vučković, zastavnik prve klase u penziji koji je ostao bez obe šake dok je tokom NATO agresije, uklanjao kasetne bombe, poručio je sinoć u Nišu, tokom obeležavanja godišnjice bombardovanja, da NATO agresoru nikada nije oprostio niti zaboravio kukavički čin - da napadne sve nas, našu decu, našu zemlju, "malu ali ponositu".

Navijači PALILI BAKLJE ispred Ambasade SAD (VIDEO)

Na dvadesetogodišnjicu NATO agresije na našu zemlju nekoliko navijačkih grupa okupilo se ispred američke ambasade u Beogradu, a među okupljenima bili su navijači Crvene zvezde, Partizana i Zemuna.

Od danas postepeno naoblačenje sa slabom kišom

U Srbiji se danas očekuje postepeno naoblačenje sa slabom kišom koje će tokom dana proširiti na celu zemlju, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

KLINTON, OLBRAJTOVA, SOLANA, KLARK... Pre 20 godina naredili su bombardovanje Jugoslavije, a evo GDE SU SADA

Prošle su dve decenije od početka NATO bombardovanja Jugoslavije u kojem je živote izgubio veliki broj civila i pričinjena ogromna materijalna šteta.

Danas postepeno naoblačenje sa slabom kišom

U Srbiji se danas očekuje postepeno naoblačenje sa slabom kišom koje će tokom dana proširiti na celu zemlju, saopštio je Republički hidrometerološki zavod Srbije (RHZS).

"Učite decu da čuvaju sećanje" I u Kragujevcu obeležena 20. godišnjica NATO bombardovanja

Sa obeležavanja 20 godina NATO agresije na Srbiju u Kragujevcu poslata je poruka da se "napad 19 zemalja na malu Srbiju" nikada ne zaboravi.

MIT I PROPAGANDA Operacija "Milosrdni anđeo" nikada se tako nije zvala, a evo zbog čega i dalje verujemo u to

Ako biste bilo kome van granica naše zemlje rekli da je pre tačno 20 godina počela operacija “Milosrdni anđeo”, verovatno ne bi znao o čemu se radi. Sa druge strane, srpski narod pod tim imenom pamti NATO agresiju na SRJ, stradale civile, srušene mostove, bolnice, škole…

ŠRAPNELI GA RAZNELI PRED OČIMA ŽENE I DVE MALE ĆERKE Milan je bio poslednja žrtva NATO bombardovanja, a nastradao je NA KUĆNOM PRAGU

Poslednja žrtva NATO avijacije bio je Milan Bajić (37) iz novosadskog naselja Šangaj. Stradao je 8. juna na kućnom pragu, u naselju tik uz Rafineriju, samo nekoliko sati pre završetka bombardovanja.

PROTEST U PODGORICI Održan skup povodom 20 godina od NATO bombardovanja

U Podgorici je večeras, u organizaciji pokreta "Sloboda narodu", održan protestni skup povodom 20 godina od NATO bombardovanja sa koga je upućen apel za formiranje nezavisne komisije za utvrđivanje posledica bombardovanja na zdravlje ljudi.

SKUP U PARIZU Narod se okupio povodom 20 godina od NATO agresije

Savez Srba Francuske organizovao je danas protestno okupljanje na Trgu Trokadero, u centru Pariza, povodom 20 godina od NATO agresije, sa koga je ukazano na ogromna materijalna razaranja i velika stradanja civila.

Povezane vesti