Blic – Društvo

Blic – Društvo

Blic je dnevni list u Srbiji, koji je u vlasništvu švajcarske kompanije Ringier AG odnosno njene zavisne firme u Srbiji Ringier d.o.o. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji. Pored vesti, na sajtu postoji i blog, forum, mogućnost pregledanja video materijala, arhive vesti i slika i mnogo drugih mogućnosti kojih su lišeni čitaoci štampanog izdanja.

"IZVINITE, ALI MNOGO PRLJATE" Migranta iz Irana šokirala je đubretom zatrpana priroda Srbije, pa je zasukao rukave i SVE OČISTIO

Iranac Muhamed Abasi, koji je sa ćerkama smešten u prihvatnom centru kraj Šida, mesec dana nalazi se u Srbiji i već mu je "prekipelo". Nije mogao da gleda prelepu prirodu zatrpanu đubretom i otpacima, te je zasukao rukave i krenuo u akciju čišćenja.

GRAĐANI U BORBI PROBIV DROGE Aranđelovčani traže da se formira tim koji će stati na put narkomaniji

Građani Aranđelovca su nakon sinoćnog protesta protiv narkomanije u tom gradu, od lokalne samouprave tražili da se do kraja nedelje oformi radno telo čiji će cilj biti bori protiv droge.

Srpska crkva u srcu Njujorka koja je IZGORELA U STRAVIČNOM POŽARU do Božića dobija krov, pomoć stiže sa svih strana

Srpska pravoslavna crkva Svetog Save u Njujorku, koja je izgorela u požaru na Vaskrs 2016. godine, dobiće do Božića nov krov, nakon čega će u tom hramu moći povremeno da se služe liturgije, uz odobrenje njujorškog Zavoda za zaštitu spomenika.

"AUSTRIJA JE BILA IMPERIJA, A SAD JE VELIČINE MARAMICE" Bečki kardinal: Rat protiv Srbije TRAGIČAN POTEZ i početak katastrofe 20. veka

Odluka da se krene u rat protiv Srbije u avgustu 1914. godine bila je najtragičniji potez u toku duge vladavine cara Franca Jozefa, i početak velike katastrofe 20. veka. Sovjetski komunizam i nacional-socijalizam bili su otrovano voće tog čina. Mi ne možemo da vratimo istoriju, ali možemo da se trudimo da naučimo nešto iz istorije - kazao je bečki kardinal Kristof Šenborn povodom 100. godišnjice završetka Velikog rata.

"20 GODINA STUDIRAM ZBOG NJE" Profesorka sa Geografskog Danijelu je oborila 14 puta, a kolegu čak 27 i niko joj NIŠTA NE MOŽE

Studenti Geografskog fakulteta koji nisu položili ispit kod profesorke Mile Pavlović mogli bi da se upišu u Ginisovu knjigu rekorda. Mnogi na prolaznu ocenu čekaju i više od dve decenije, a rekord drži student koji je čak 27 puta izlazio kod nje na ispit.

Na beogradskom aerodromu podignuta NAJVEĆA SRPSKA ZASTAVA

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" danas je podignuta najveća državna zastava Srbije, veličine 72 metra kvadratna.

Pašalić: Nisam zadovoljan rezultatima inkluzije u Srbiji, deci najčešće obezbeđen sam besplatan prevoz i obrok

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da nije zadovoljan rezultatima istraživanja o dostupnosti usluga dodatne podrške deci i rezultatima uvođenja i razvoja inkluzivnog obrazovanja u Srbiji.

HAKERI VREBAJU S FEJSBUKA Ivani iz Beograda drugarica je tražila da "lajkuje" stranicu, a onda su njeni prijatelji PREVARENI I ZA PO 300 EVRA

Jednoj Beograđanki pre dve noći je hakovan nalog na Fejsbuku i Instagramu. Od njenih prijatelja zatraženo je da joj uplate po 500 dinara, međutim, nekima je sa računa skinut i znatno veći iznos.

Mirović sa Pinterom: Mađarske kompanije zainteresovane za infrastrukturne projekte u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorom Mađarske, Atilom Pinterom, sa kojim je razgovarao o zainteresovanosti mađarskih kompanija za infrastrukturne projekte u AP Vojvodini.

REKA ZA KOJU SE BORI PRE 30 GODINA UZELA MU JE SINA Potresna sudbina Deska iz Rakite kome investitor nije dao da priđe i UPALI SVEĆU

"Prvi put posle 34 godine od kada mi se utopio petogodišnji sin Goran nisam mogao da priđem mestu na obali Rakitske reke na kojem je nađeno njegovo telo i da mu zapalim sveću za pokoj duši. Čekao sam dva i po sata na štakama i na kraju je policija rekla da nema ništa protiv, ali investitor ne da. Osećao sam se grozno, poniženo".

ANKETA Da li ste nekada bili žrtva "divljih" taksista?

Najnovija taktika divljih, neregistrovanih taksista predviđa krađu ili kopiranje taksi tabli.

60 ODSTO ROMKINJA SE UDA PRE PUNOLETSTVA Mihajlović: Moramo se izboriti sa dečjim brakovima

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominikis potpisali su danas u Beogradu memorandum o saradnji koji predviđa zajednički rad na poboljšanju položaja dece i suzbijanje dečijih brakova u romskoj populaciji.

Saobraćaj umeren, pogodni uslovi za vožnju, na granicama čekaju samo teretna vozila

Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja, dok i dalje lepo vreme za ovo doba godine donosi dobre uslove za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS), ali i upozorava vozače da magla ujutro i uveče smanjuje vidljivost, a samim tim i otežava vožnju.

Izmene zakona: Ako se komšije dogovore na mdijaciji, nema sudskih taksi

Ako stranke pred sudovima u Srbiji do zaključenja prvog ročišta za glavnu raspravu reše spor medijacijom, sudskim poravnanjem, priznanjem ili odricanjem od tužbenog zahteva, biće oslobođeni plaćanja svih sudskih taksi.

(FOTO) Preti im 12 godina zatvora, a oni se i dalje IGRAJU VATROM i ljudskim životima

Novi slučaj paljenja niskog rastinja uz sam kolovoz zabeležen je na području Paraćina, iako je paljenje trave na putu i zemljištu pored puta zabranjeno i kažnjivo zatvorskom kaznom do čak 12 godina.

"RAZMIŠLJAM IMA LI NEŠTO IZMEĐU TVOJIH GAĆICA I TVOJE KOŽE" Studentkinji iz Kragujevca (20) profesor (62) slao SKANDALOZNE PORUKE

Profesor Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu Ž. Đ. (62) je pod istragom policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, pošto je protiv njega studentkinja prve godine M. M. (20) podnela prijavu, jer ju je, kako ona tvrdi, seksualno uznemiravao neprimerenim porukama. Nakon njene prijave, profesor je otišao na bolovanje.

Radovi na deonici puta Zrenjanin-Ečka

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da će se od 15. novembra do 2. decembra izvoditi radovi na izradi kružne raskrsnice, na državnom putu I B reda broj 13, deonica Zrenjanin-Ečka.

Pitali smo mlade ljude kad su poslednji put bili srećni i odgovori su zapanjujuće JEDNOSTAVNI

Šta je zapravo sreća i koliko je teško dostići? Da li vas one male stvari, poput lepe reči, gutljaja kafe, zagrljaja i osmeha čine srećnim ili je za nju potrebno nešto više? U potrazi za odgovorim, koračali smo ulicama Beograda i pitali ljude kada su poslednji put osetili sreću, a odgovori su nas iznenadili. Pogledajte:

"CRNOGORCI NE LJUBE LANCE!" Pre tačno 205 godina rođen je čuveni Njegoš, a ovo verovatno NISTE ZNALI o njemu

Vladika Petar Petrović Njegoš rođen je na današnji dan pre tačno 205 godina. O njemu se malo toga ne zna, zbog čega smo se mi potrudili da izvučemo manje poznate detalje iz Njegoševog života:

Lončar i Mali u Italiji o organizaciji zdravstvenog sistema

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar finansija Siniša Mali borave u radnoj poseti italijanskoj regiji Veneto, u okviru koje su imali priliku da sa italijanskim kolegama razmene iskustva i primere dobre prakse, naročito u pogledu organizacije i funkcionisanja zdravstvenog sistema.

Povezane vesti