Blic – Društvo

Blic – Društvo

Blic je dnevni list u Srbiji, koji je u vlasništvu švajcarske kompanije Ringier AG odnosno njene zavisne firme u Srbiji Ringier d.o.o. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji. Pored vesti, na sajtu postoji i blog, forum, mogućnost pregledanja video materijala, arhive vesti i slika i mnogo drugih mogućnosti kojih su lišeni čitaoci štampanog izdanja.

ĐACI POVREĐENI U TUČI Fizički obračun učenika dve obrenovačke škole

Najmanje dvojica učenika povređena su u tuči koja se tokom današnjeg dana dogodila u Osnovnoj školi "Jefimija" u obrenovačkom naselju Rojkovac. Prema jednoj verziji do sukoba je došlo u dvorištu ove obrazovne ustanove, a u njemu su učestvovala četvorica učenika.

VANREDNA KONTROLA Inspekcija obišla vrtić u kom se dvogodišnjakinja otrovala asepsolom, ovo su zatekli na terenu

Dvogodišnja devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji je bio u flašici sa etiketom vode.

IZVUČENA LOTO SEDMICA Nagrada od čak 1,65 miliona evra otišla u OVAJ grad

U 75. kolu igre na sreću Loto, ove večeri izvučena je glavna premija, sedmica vredna čak 1,65 miliona evra.

NASTAVLJA SE AKCIJA BESPLATNIH PREGLEDA Pogledajte spisak zdravstvenih ustanova gde se možete prekontrolistati u nedelju

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju sprovodi Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u nedelju, 22. septembra, od 8 do 16 časova, u više od 200 zdravstvenih ustanova naše zemlje. Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvučni pregled abdomena, obave kardiološki i ORL pregled, izvrše kontrolu nivoa šećera u krvi i kontrolu tumor markera.

NOVA DEONICA U DECEMBRU Surčinska petlja će povezivati SVE NAŠE AUTOPUTEVE, a biće poznata po jednoj NESVAKIDAŠNJOJ STVARI

Autoput "Miloš Veliki" dobiće na Svetog Nikolu novu deonicu od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara, a Srbija će imati saobraćajni pupak - petlju Surčin koja će povezati koridor 10 i 11 odnosno Vojvodinu sa zapadom zemlje.

"GVOZDENI MAČAK" NA TISI Izvedena taktička vežba rečnih jedinica Srbije i Mađarske

Pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije i Prvog puka za razminiranje Oružanih snaga Mađarske izveli su danas na privremenom poligonu Titel, na reci Tisi, multinacionalnu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem sa tematikom zaštite rečnog saobraćaja pod nazivom "Gvozdeni mačak 2019".

Ostala je trudna sa 13, okrivljeni mladić (22) je oslobođen jer su OBOJE ROMI! Da li je sudstvo svesno POSLEDICA OVE PRESUDE?

Presuda po kojoj je Danijel Č. (22) oslobođen krivičnog dela obljubljivanja trinaestogodišnje devojčice samo zato što je pripadnica romske nacionalnosti izazvala je veliko negodovanje u javnosti, i otvorilo je brojna pitanja, a prvenstveno to kako ova i devojčice u sličnoj situaciji mogu da budu zaštićene ovake zle sudbine.

AFERA "MATIČNE ĆELIJE" Direktor poljskog "Famkorda" za "Blic": Čuvaćemo uzorke bar pet godina, ali nam "Krio sejv" NIJE DAO SVE

Od februara ove godine, na osnovu takozvanog bek-ap sporazuma, čuvamo gotovo sve uzorke iz "Krio sejv" banke matičnih ćelija, procenjujemo da ih imamo oko 98 odsto. Ne možemo reći da čuvamo sve uzorke, jer nam "Krio sejv" nije dao sve.

DIGITALIZACIJA Geoprostorne informacije su ključni strateški kapital države

Republički geodetski zavod u saradnji sa Ujedinjenim nacijama, Svetskom bankom i Istraživačkim centrom Evropske komisije organizovao je Međunarodnu konferenciju o digitalizaciji na kojoj je učestvovalo preko 200 predstavnika iz 20 zemalja i internacionalnih organizacija.

KRAJ DRAME U NAJGUŠĆE NASELJENOM DELU NIŠA Uklonjena PVO raketa iz podruma poslovne zgrade, a evo šta je RAZBESNELO GRAĐANE

Neeksplodirana protivavionska raketa koja je pronađena u sredu uveče u podrumu zgrade 33 na Bulevaru Nemanjića u Nišu, uklonjena je i odneta danas oko 14.30 časova iz ovog stambenog objekta. Akciju uklanjanja izveli su stručnjaci Tima za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava MUP-a Srbije, što je stanarima ove i okolnih višespratnica donelo veliko olakšanje.

Završen zavetni hram Ave Justina: Crkva sa tri oltara biće osvećena u nedelju

Ava Justin, svojim naslednicima, među kojima je i nekoliko vladika, ostavio je zaveštanje - da objave njegova dela, ali da prihod ide u Fond Svetog Jovana Zlatoustog. Želja Ave Justina bila je da se u manastiru Ćelije podigne trioltarni hram. Njegovo osvećenje je u nedelju.

Šarčević: Cilj je 17.000 mesta više u vrtićima

U predškolskim ustanovama iz godine u godinu povećava se obuhvat dece, te u u ovom momentu u vrtiće ide 50,5 odsto mališana uzrasta tri do pet godina.

P3 OBJAVIO: TELENOR MREŽA PONOVO NAJBOLJA NA TESTU Ivana Španović glavna je zvezda nove kampanje koja promoviše Telenor mrežu

Telenor mreža najbolja je na testu prema drugom nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji koje je sprovela međunarodna tehnološka kompanija P3. Telenor je imao najviši rezultat u čak pet od šest kategorija, koje se odnose na pokrivenost, brzinu preuzimanja i slanja podataka.

UŽICE VRAĆA "PONIKVE" DRŽAVI Potrebno još pet miliona evra za pretvaranje VOJNOG AERODROMA U CIVILNI

Pet miliona evra, neophodnih da se aerodrom "Ponikve" potpuno osposobi za civilni saobraćaj, više neće biti problem grada Užica koji posle devet godina gazdovanja nekadašnju vojnu vazdušnu luku nije uspelo da osposobi za prihvat velikih vazduhoplova.

"DVERI IZMIŠLJAJU VESTI I OBMANJUJU GRAĐANE" Inicijativa mladih: Neće biti "gej parade" u Čačku

Povodom saopštenja čačanskog odbora Srpskog pokreta Dveri, u kome „otkrivaju saznanja“ da će se u Čačku održati “gej parada” pod sloganom „Ne odričem se“, Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) naziva ove najave tipičnim širenjem mržnje kroz lažne vesti, uobičajenom praksom ekstremne desnice širom sveta.

Nađa (6) iz Niša je svakog jutra jela samo MAST I HLEB i pešačila pet kilometara do škole, a sada su joj dobri ljudi ZAUVEK PROMENILI ŽIVOT

Zahvaljući humanim ljudima iz cele Srbije, samo sedam dana od objavljivanja prvih reportaža o teškoj sudbini male Nađe Bilbije (6) iz Niša, koja odrasta u siromaštvu sa bakom i dekom, sakupljen je novac za kupovinu jednog manjeg stana.

Vučić o jezivom snimku: Suze mi krenu kad vidim da neko tuče devojčicu, roditelji da nauče decu da nasilje ne rešava probleme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas roditelje i zaposlene u školama da razgovaraju sa decom i nauče ih da se nasiljem ne rešavaju problemi.

Šarčević: Blokada je narušavanje prava većine studenata

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da nova akademska godina počinje u otežanijim okolnostima, jer je zgrada Rektorata nekoliko dana u blokadi, čime se narušavaju prava velikog broja studenata.

Majka devojčice koja se otrovala ASEPSOLOM: Tužilćemo vrtić zbog NEMARA

Najverovatnije ćemo zbog velikog nemara tužiti upravu vrtića. U ovom trenutku najvažnije mi je da mi se dete oporavlja.

Saobraćaj pojačanog intenziteta, nema zadržavanja na granicama

U Srbiji će danas saobraćaj biti pojačanog intenziteta, posebno na auto-putevima i ostalim glavnim putnim pravcima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Povezane vesti