Blic – Društvo

Blic – Društvo

Blic je dnevni list u Srbiji, koji je u vlasništvu švajcarske kompanije Ringier AG odnosno njene zavisne firme u Srbiji Ringier d.o.o. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. i od tada list redovno izlazi.

Internet sajt lista Blic jedan je od najposećenijih internet sajtova u Srbiji. Pored vesti, na sajtu postoji i blog, forum, mogućnost pregledanja video materijala, arhive vesti i slika i mnogo drugih mogućnosti kojih su lišeni čitaoci štampanog izdanja.

"Ako ima menstruaciju, ŽENA NE SME DA JEDE ŽITO NA SLAVI" Kako je sujeverje opstalo do 21. veka, čemu služi, a uz to i ne radi

Crna mačka ako pređe put - to je nesreća, ne sedajte na ćošak stola - nećete se udati, ne otvarajte kišobran u kući - neko blizak će vam umreti, samo su neka od sujevrja u Srba koja opstaju i prenose se sa generacije na generaciju. Da tehnologija i sujeverje, paradoksalno, ipak idu ruku pod ruku, dokazuju društvene mreže koje kao rupa bez dna stalno otvaraju novi niz primitivnih ubeđenja kojima smo skloni - ponekad u zbilji, a vrlo često i u šali.

AMSS: Probleme vozačima može stvarati JAK VETAR

Kolovozi na putevima u Srbiji su suvi, ali jak vetar večeras u košavskom području može stvarati probleme vozačima, posebno onim koji upravljaju vozilima s prikolicom, kamionima i autobusima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Trećini dece u Srbiji preti siromaštvo, polovina izložena govoru mržnje: Svetski dan deteta obeležen uz poražavajuće podatke

U Srbiji 28,8 odsto dece preti siromašštvo, dok njih 7,8 odsto žživi u potpunom siromašštvu, nasilje među decom je u porastu, 50 odsto njih je izložženo govoru mržžnje, dok je 45 odsto izložženo nasilju putem medija koje kasnije oponaššaju, rekla je danas na obeležžavanju Svetskog dana deteta, direktorica Unicefa u Srbiji Ređina de Dominićis.

SAVREMEN NAČIN LEČENJA Za dve godine 140 transplantacija koštane srži

Transplantacija matičnih ćelija koštane srži savremen je način lečenja brojnih stečenih i urođenih oboljenja, kod pojedinih bolesti i jedini poznat oblik lečenja, a za dve godine rada sterilnog bloka Odeljenja za transplataciju koštane srži Kliničkog centra Srbije, urađeno je 140 transplatacija.

Podrška Lukoila ozelenjavanju Beograda

Grаdоnаčеlnik Bеоgrаdа prоf. dr Zоrаn Rаdојičić, dirеktоr kоmpаniје "LUKОIL SRBIЈА" АD Dеnis Rјupin i gеnеrаlni dirеktоr ЈKP "Zеlеnilо-Bеоgrаd", Bеоgrаd Slоbоdаn Stаnојеvić dаnаs su, zајеdnо, zаsаdili sаdnicе drvеćа nа zеlеnој pоvršini u blizini bеnzinskе stаnicе "Piоnir" nа Nоvоm Bеоgrаdu.

Oni su osvojili svet, imaju manje od 35 godina i svi dolaze iz ISTOG GRADA U SRBIJI

Jednom je knjiga uvrštena među 200 najboljih na svetu, drugu je prestižna evropska institucija proglasila za najbolju mladu naučnicu iz Srbije, treća osvaja medalje na svetskom prvenstvu, četvrti nam se smeje sa reklamnih bilborda u Hong Kongu, a petome se slike prodaju po svetu po paprenim cenama.

GEPECI PUNI OTROVNE RIBE Posle nezapamćenog pomora ribe građani STRAHUJU da je ona već završila na trpezi

Pomor ribe na Velikom bačkom kanalu uništio je do sada, po novim podacima, više od 15 tona ribe, a sumnja se da je deo zagađene uginule ribe završio u ilegalnoj prodaji na području Vrbasa i Srbobrana.

TEŽE DO POSLA U NEMAČKOJ Za radnike sa Zapadnog Balkana uvodi se starosna granica i odlično poznavanje jezika

Provera znanja nemačkog jezika i uvođenje starosne granice za stanovnike Zapadnog Balkana koji bi da emigriraju u Nemačku novine su Zakona o emigraciji čija primena će početi 1. marta 2020. godine, kažu u Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

Goran Vesić za "Blic": Gradićemo i škole i vrtiće koje su građani predložili

Grad Beograd prvi put u istoriji sproveo je javnu raspravu o budžetu. Beograđani su imali priliku da od 24. oktobra do 10. novembra razmatraju budžet za 2020. godinu, objavljen na zvaničnom sajtu Grada. Nikada do sada građane Beograda niko nije pitao da predlažu kako da se potroši novac iz budžeta.

Radojičić: Nova dečja bolnica TIRŠOVA 2 BIĆE U DELIGRADSKOJ

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je na Svetski dan dece da je našim najmlađim sugrađanima neophodna nova dečja klinika, odnosno Tiršova 2.

Nacisti su bežeći pred Crvenom armijom u operaciji "Dunavski vilenjak" potopili 200 brodova kod Negotina, uskoro počinje njihovo izlačenje

Specijalizovani ronioci sledeće godine zaroniće u Dunav kod naselja Prahovo kraj Negotina, na mesto gde su Nemci 1944. potopili oko 200 brodova bežeći pred Crvenom armijom, kako bi snimili i utvrdili koliko neeksplodiranih ubojnih sredstava još tamo "leži".

OD RUME DO ŠAPCA U ŠEST TRAKA Počinje gradnja novog autoputa koji će povezati 600.000 ljudi

Autoput u šest traka trebalo bi u naredne tri godine da poveže Rumu i Šabac, a dalje će do Loznice do 2023. godine, biti izgrađena brza saobraćajnica sa četiri trake.

Đukić Dejanović: Jedino Srbija u regonu beleži porast od 612 novorođenih beba

Ministarka bez portfelja zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas, na Međunarodni dan deteta, da u prvih devet meseci Srbija beleži porast od 612 novorođenih beba, dok se u zemljama regiona beleži pad.

VOZAČI, OPREZ! Apel zbog mokrih puteva, a evo gde je najkritičnije

Auto-moto savez Srbije apelovao je jutros na vozače da voze pažljivije zbog promene vremena, nižih temperatura, kiše i vetra koji će obeležiti sredinu ove radne nedelje.

Danas vetrovito, malo hladnije, a evo kada će padati kiša

Danas će u većem delu zemlje biti oblačno, vetrovito i malo hladnije, ujutro i pre podne sa kišom.

Godinama je kašljao, ali se tešio: "Da imam rak, već bih umro". Kada je konačno otišao kod lekara on mu je kao iz topa rekao: "OVO JE KLASIČAN TUMOR"

Bratislav Antanasković (59) iz Kruševca pre dve godine se suočio sa strašnom dijagoznom - rak pluća, godinama pre toga ignorišući znake koje mu je telo slalo. On je danas jedan od oblelih kojima je imunoterapija pomogla da ne bude samo još jedan broj u sumornoj statistici, kada je u pitanju ova teška bolest a koja godišnje u Srbji usmrti 6.000 ljudi.

"SLIKE SA DVORA SU DRŽAVNE, MESTO IM JE U MUZEJU" Princ Filip poslao jasnu poruku: "Ne može biti privatnog preuzimanja čitave tradicije za sopstveni imidž"

Slike koje potražuje Narodni muzej, a nalaze se na Dvoru, treba vratiti muzeju. Moj stav je jasan, a tako vidim i ulogu kraljevske porodice - ono što pripada dinastiji Karađorđević, treba da služi narodu.

AMSS: Umeren saobraćaj, dobra prohodnost puteva

Intenzitet saobraćaja je van gradova umeren, zastoja nema, košava je prestala, a nema ni kiše, pa su kolovozi suvi i dobra je prohodnosti puteva, saopštio je Automoto savez Srbije (AMSS).

VUKOVAR, JOŠ JEDNA PRIČA "Krleža je bio u pravu da su Srbi i Hrvati jedan komad KRAVLJE BALEGE koje je kotač povijesti slučajno prerezao na pola'"

Pre 28 godina, posle tromesečnih borbi završena je bitka za Vukovar, jedna od najstrašnijih epizoda rata koji je uništio Jugoslaviju. Ulaskom jedinica JNA u grad okončana je bitka u kojoj je poginulo više hiljada ljudi. Naš fotoreporter Miloš Cvetković, koji je tada radio u "Borbi", bio je svedok tih borbi. Ovo je njegovo sećanje.

Koliko smo SUROVI PREMA SOPSTVENOJ DECI: Trenutno "najomraženija" pesmica zabola je PRST U OKO MNOGIM RODITELJIMA. Da li se pronalazite?

"Ja sam bio srećno dete, o kome se mnogi brinu, dok mi nisu jednog dana kupili tu violinu..." Ovako počinje trenutno "najomraženija" pesmica objavljena u čitanci za drugi razred osnovne škole, a koja je podelila javnost u našoj zemlji.

Povezane vesti